Responsive image

EKOenergie doneert 28.000 euro voor zonnepanelen

EKOenergie, een netwerk van Europese milieuorganisaties, heeft besloten om 28.000 euro te doneren om zonnepanelen op een basisschool en middelbare school op Sumba mogelijk te maken.

Hivos heeft met behulp van verschillende donoren en crowdfunding inmiddels vijf scholen voorzien van zonnepanelen, maar er zijn nog steeds zo’n 550 scholen zonder elektriciteit waardoor elektrische apparaten ongebruikt in de kast staan. De bijdrage van EKOenergie komt daarom als geroepen. Met zonne-energie kunnen de scholen SDN- en SMP Kataka, gelegen op ongeveer 65 kilometer van de hoofdstad Waingapu, gebruik gaan maken van elektronische apparaten zoals computers en printers. Niet alleen kunnen de docenten daarmee schoolmaterialen en rapporten printen, ook kunnen de in totaal 278 scholieren leren om te gaan met computers. De zonnepanelen zullen daarnaast voldoende energie opwekken om lampen op te laden die, tegen betaling van een kleine vergoeding, door de kinderen thuis gebruikt kunnen worden om na zonsondergang hun huiswerk te maken.

EKOenergie houdt zich bezig met het promoten van hernieuwbare energie. Dit doen zij onder andere door elektriciteitsverbruikers te informeren over de oorsprong van hun stroom en samen te werken met de elektriciteitssector, consumentenorganisaties, overheden en andere belanghebbende. Het meest zichtbare instrument om hun doelen te bereiken is met het EKOenergie label, het eerste en enige internationale ecolabel voor elektriciteit.

Lees ook

 • Is Sumba het nieuwe Bali?

  08/01/2016

  Als Columbus reismagazine het voor het zeggen zou hebben dan zou Sumba zich kwalificeren om het nieuwe Bali te worden.

  Lees meer

 • Klimaatakkoord geeft hoop, nu aan de slag

  04/01/2016

  In Parijs is een historisch klimaatakkoord gesloten. Historisch omdat alle 195 landen meedoen en aangeven stappen te zullen zetten om de uitstoot van CO2 drastisch te verminderen.

  Lees meer

 • Loop jij met ons mee in de Klimaatparade?

  09/10/2015

  Tijdens de Klimaatparade op 29 november in Amsterdam roepen Nederlanders, op hetzelfde moment als talloze anderen wereldwijd, om een serieuze aanpak van klimaatverandering. Wereldleiders komen enkele dagen later in Parijs samen voor de blangrijkste klimaattop aller tijden. Op het spel staat een wereldwijde klimaatdeal. In heel Nederland organiseren mensen zich om een sterk signaal af […]

  Lees meer