Wedstrijd en Expeditie

Duurzame toekomst voor Sumba Zonder elektriciteit staan machines stil en kun je niet werken of leren na zonsondergang. Geen wonder dat Sumba arm is: in 70 procent van de dorpen is geen elektriciteit of gas. Maar Sumba zindert ook van verandering. Met genoeg steun zal iedereen op Sumba binnen tien jaar gebruik maken van waterkracht, zonnekracht, windenergie of biogas.

De expeditie Dit jaar organiseert Hivos voor de vierde keer een expeditie naar dit eiland. De leden van het expeditieteam krijgen de opdracht om Nederland te laten zien wat toegang tot duurzame energie betekent voor de ruim 650.000 Sumbanezen. Ook zelf zullen zij ervaren hoe belangrijk toegang tot energie is. Hoe laad je je mobiele telefoon op? Hoe smaakt een maaltijd die bereid is op biogas? En hoe zwaar is het sprokkelen van brandhout? Het uithoudingsvermogen en de creativiteit van expeditieleden zullen op de proef worden gesteld.

De wedstrijd Meedoen is helaas niet meer mogelijk. De jury heeft inmiddels een keuze gemaakt. Mark, Franka en Sylvia zijn naast Guido, die de wedstrijd op Concert at SEA won, geselecteerd om mee te gaan op expeditie. Helaas kan Mark door persoonlijke omstandigheden niet mee. Joyce neemt zijn plek in. Welke stappen de expeditieleden ondernomen om expeditielid te worden lees je in de wedstrijdvoorwaarden en het jurryrapport.

Volg de wedstrijd en expeditie Expeditie Sumba heeft inmiddels plaatsgevonden. De expeditieleden zijn vol van verhalen teruggekomen van deze bijzondere reis. Bekijk de blogs van de expeditieleden en volg het laatste nieuws op facebook.

Support Sumba tijdelijk beeld home